Sherrygerecht van de maand – Maart 2021

Sherrygerecht van de maand – Maart 2021

Varkenswangen

800 gr varkenswangen

400 ml Rundsfond

400 ml Alvear Sherry

Zout en versgemalen peper

Boter

Tijm

Laurier

Pittige mosterd

Bindmiddel

  1. Verhit de boter in een pan en bak varkenswangen bruin. Kruiden met peter en zout. Doe de varkenswangen in een stoofpot.
  2. Snipper de uien en bak deze goudbruin, met extra boter, in dezelfde pan. Doe ze bij de varkenswangen. Doe de rundsfond in de pan, laat even opkoken, roer het aanbaksel los en voeg de fond bij de varkenswangen.
  3. Laat even goed opwarmen, voeg dan de sherry, tijm en laurier toe.
  4. Laat de varkenswangen (in de stoofpot met deksel) garen op een zacht vuur. (1,5 u tot 3u) Roer af en toe en controleer of het vlees gaar is.
  5. Voeg pittige mosterd toe naar smaak.
  6. Bindt de saus naar wens.
  7. Serveer de varkenswangen met een fris slaatje (afwerken met olijfolie en sherryazijn) en knapperige frietjes.

Smakelijk !

Met dank aan Carla Pantens voor dit heerlijke gerecht !

Tags: