16 mrt Sherrygerecht van de maand – Maart 2021
Geplaatst op 10:16h
in Weet je
Varkenswangen
800 gr varkenswangen
400 ml Rundsfond
400 ml Alvear Sherry
Zout en versgemalen peper
Boter
Tijm
Laurier
Pittige mosterd
Bindmiddel
- Verhit de boter in een pan en bak varkenswangen bruin. Kruiden met peter en zout. Doe de varkenswangen in een stoofpot.
- Snipper de uien en bak deze goudbruin, met extra boter, in dezelfde pan. Doe ze bij de varkenswangen. Doe de rundsfond in de pan, laat even opkoken, roer het aanbaksel los en voeg de fond bij de varkenswangen.
- Laat even goed opwarmen, voeg dan de sherry, tijm en laurier toe.
- Laat de varkenswangen (in de stoofpot met deksel) garen op een zacht vuur. (1,5 u tot 3u) Roer af en toe en controleer of het vlees gaar is.
- Voeg pittige mosterd toe naar smaak.
- Bindt de saus naar wens.
- Serveer de varkenswangen met een fris slaatje (afwerken met olijfolie en sherryazijn) en knapperige frietjes.
Smakelijk !
Met dank aan Carla Pantens voor dit heerlijke gerecht !