Very Sherry

I’m very sorry. Zeg nooit zo maar sherry tegen het betere werk uit Jerez. “I’m very sherry”, klinkt veel beter… én lekkerder.  Very Sherry! Meteen de naam van de in sherry gespecialiseerde (web)winkel van Wim Schuer.

 

Verwacht hier geen huis-, tuin-, en keukensherry’s maar Sherry die je met een hoofdletter schrijft. Stuk voor stuk flessengeluk! “Het is een kwaliteitsvol nicheproduct dat bij een groot publiek weinig bekend is. Maar wie de zijpaden van de gastronomie bewandelt, staat steeds verrast van het ruime assortiment aan kwaliteitssherry’s”.

 

Bij Very Sherry vind je deze Zuid-Spaanse specialiteit in al zijn variëteiten en kan je proefgewijs op reis gaan in dit bijzondere wijnstukje van Andalusië. Wedden dat je een ontdekking doet?

Hoe kies je een sherry

Druiven

Palomino, Pedro Ximénez en Moscatel

Rijping

Finos en Manzanila sherry’s rijpen biologisch onder flor. Met flor wordt een soort gist bedoeld die voorkomt in Andalusië en die van belang is voor de vinificatie van Sherry.
Oloroso sherry’s rijpen in contact met lucht.

Regio’s

Sherry is afkomstig uit Jerez de la Frontera in de regio Andalusië

Serveren

Finos en Manzanillas
Altijd koud serveren, tussen 5° en 7° graden

VOS en VORS:
Ongeveer 15° graden

Romige spaghetti met kruidenkaas , gerookte zalm en sherry. Wat je nodig hebt: 3 stammen prei 2 uien 1 teentje look 1 klontje boter 3 takjes tijm 2 blaadjes Laurier 1 dl Sherry fino of manzanilla 3 dl...

Guy Weyts trakteerde ons op dit heerlijke recept: een dessert van aardbeien met Pedro Ximénez, basilicum en peper.Voor dit eenvoudige maar overheerlijke gerecht heb je geen weegschaal nodig. Je neemt...

Hapje van kalfslever 3 el extra vergine olijfolie 2 uien gesnipperd 1 tl gedroogde tijm 1 tl gedroogde oregano 1 tl gedroogde peterselie Zout en versgemalen peper 250 ml Pedro Ximenez Reserva Familiar...